Behandelvormen

 

Relatietherapie: wanneer de klachten met name worden ervaren binnen de relatie en er een wens is om de relatie te verbeteren.
Hierbij zal ik me in mijn aanpak richten op de onderliggende patronen binnen de relatie, volgens de methode Emotion Focused Therapy (EFT).

Gezinstherapie: vragen rond echtscheiding en nieuw samengestelde gezinnen. Problemen met de onderlinge communicatie (bijvoorbeeld veel onderlinge ruzies, uit elkaar gegroeid zijn). Vragen over de opvoeding, moeite met grenzen stellen en regels en afspraken hanteren. Wanneer er sprake is van een psychiatrische stoornis bij een van de gezinsleden. Vastlopende patronen in het gezin waar een of meerdere gezinsleden last van hebben. Omgaan met een verlieservaring binnen en/of buiten het gezin.

Ouderbegeleiding: over vragen over hun rol in de opvoeding. Hierbij kan ook gewerkt worden met ouders van jongvolwassenen ( 18+). Hierbij wordt de methodiek toegepast van het ‘geweldloos verzet’ en de ‘nieuwe autoriteit’.

Groepstraining (voor echtparen): een educatief groepsprogramma voor paren die hun relatie willen verbeteren. Gebaseerd op het boek: “Houd me vast- Zeven gesprekken voor een (h)echtere en veilige relatie”  Door: dr. Sue Johnson.

Individuele therapie: de klachten worden door de persoon ervaren en beïnvloeden het dagelijkse functioneren. Hieronder valt ook de EMDR therapie voor klachten, die (mogelijk) terug te voeren zijn op eerdere nare gebeurtenissen en leiden tot klachten met betrekking tot angst, depressie,  laag zelfvertrouwen en herbelevingen na bijvoorbeeld een ongeval. Ik ben volledig gecertificeerd via de VEN (erkende basis- en vervolgtraining EMDR). Tevens gebruik ik ook geregeld de individuele toepassing van EFT (EFIT) om mensen meer bewust te maken van hun copingmechanismen.