Mijn naam is Erica Beverloo en heb ruim 20 jaar als Gezondheidspsycholoog en relatie- en gezinstherapeut in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Sinds 2007 heb ik mijn eigen praktijk ‘Rondom Mens en Gezin’ in Gouda.

Werkervaring

Mijn opleiding tot ontwikkelingspsychologe heb ik in 1988 afgerond aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Hierna heb ik enkele jaren in het bedrijfsleven gewerkt om vervolgens in 1990 te gaan werken als groepsleidster in een kliniek voor volwassenen met ernstige gedragsproblemen. Daarna heb ik enkele jaren gewerkt op een polikliniek voor jongeren en volwassenen met ernstige gedragsproblemen en relatieproblemen. Tussen 1999 en 2003 heb ik de opleiding tot systeemtherapeut gevolgd via NISTO Opleidingen te Santpoort-Zuid en in sinds 2003 sta ik ingeschreven in het BIG-register als Gezondheidszorgpsycholoog.

Tussen 2007 en 2009 heb ik gewerkt bij de GGZ Kinderen & Jeugd op de afdeling neuro-psychiatrische problematiek, waar ik ervaring heb opgedaan in het werken met gezinnen waar één of meerdere leden van een gezin een psychiatrische stoornis heeft. De laatste jaren werk ik ook met cliënten met trauma gerelateerde klachten.

Sinds 2015 werk ik volledig in de eigen praktijk. Hierbij richt ik me in mijn gesprekken op het zelf- herstellend vermogen van personen en hun gezinnen. En zal ik proberen met persoonlijke aandacht en betrokkenheid cliënten weer de regie over hun leven terug te geven.

Tevens ben ik supervisor en leertherapeut van de NVRG en begeleid supervisanten in hun opleiding tot relatie- en gezinstherapeut.

In mijn werk maak ik gebruik van interventies uit de relatie- en gezinstherapie (systeemtherapie), zoals EFT, oplossingsgerichte therapie en technieken vanuit de kortdurende dynamische psychotherapie.

Ten aanzien van o.o. trauma gerelateerde pas ik EMDR behandeling toe.

 

 

Registratie

De beroepsverenigingen en organisaties waarbij ik ben aangesloten:

  • NVRG 11735
  • EFT 3699
  • VEN 32698
  • LVVP 4044
  • Inschrijving in het BIG-register van Gezondheidszorgpsychologen onder nummer 99052095525
  • KvK nummer 24427924

 

Ten behoeve van de kwaliteitswaarborging binnen de GGZ is iedere praktijk geregistreerd met een kwaliteitsstatuut. Klik hier voor het inzien van mijn kwaliteitsstatuut.

De gerapporteerde effecten van de behandeling en ervaringen van clienten worden met behulp van de CQI (vragenlijst) aan het einde van de behandeling nagevraagd.

 

In mijn vrije tijd heb ik mij in het kader van sociaal ondernemerschap verbonden aan de Stichting Present.